Jouw Cursussen

Veilig werken in de cloud

Veilig werken in de cloud

TIPS & TRICKS

Vertrouwd werken in de Cloud

We weten allemaal dat het werken in de online omgeving of de cloud niet alleen heel erg handig is, maar ook bepaalde risico’s met zich meebrengt voor een organisatie. Immers, dat we documenten, presentaties en andere gevoelige gegevens overal en altijd in kunnen zien, betekent ook dat de beveiliging van dergelijke bestanden steeds beter moet. Bij een Office 365 cursus leer je met je team veilig werken in de cloud. Want

uiteindelijk zijn de tools in de cloud voorzien van de nodige veiligheidsmaatregelen, maar zijn het vooral de werkwijze en de kennis van de medewerker die bepalend zijn voor het niveau van veiligheid.

Hans-Peter Hartog
Hans-Peter Hartog

Freelance Microsoft 365 trainer

“Vaardigheden leren en bewustwording in de cloud”

Tips om te werken in de Cloud

De grootste winst op het vlak van veilig werken in de cloud kan worden bereikt door medewerkers de juiste vaardigheden te leren en zich bewust te laten worden van de risico’s. Je kunt je digitale omgeving immers nog zo veilig inrichten, een menselijke fout kan niet voorkomen worden. Daarom leggen we de focus op het herkennen van risico’s en het begrijpen van gedrag. Zo leren we jouw team veilig te werken in de cloud en brengen we het aantal risicogevallen drastisch terug.

Ondersteuningsmogelijkheden

Inspiratiesessies

Een belangrijk onderdeel van het proces van

bewustwording is gewoon simpelweg stil staan bij hoe we dingen doen en wat daar de gevolgen van zijn. Een effectieve methode om te werken aan dit bewustzijn zijn onze inspiratiesessies. In deze sessies leren we medewerkers zich bewust te zijn van alle voordelen en risico’s die aanwezig zijn bij het digitaal delen van documenten.

Trainingen

Om wat dieper in de materie te duiken raden we

aan een training Veilig werken in de cloud te volgen met je team. Tijdens zo’n training leggen we alles helder uit en bespreken we hoe risico’s

geminimaliseerd worden terwijl de tools toch optimaal benut worden. Door te oefenen gedurende een training is de medewerker goed voorbereid om aan de slag te gaan met de Office 365 cloud applicaties.

Nazorg: een digicoach op de werkvloer

Natuurlijk is met een training niet direct het

eindresultaat bereikt. Daarom bieden we bij HaHa training de mogelijkheid om een digicoach in te zetten op de werkvloer. Zo is er in de periode na de training iemand aanwezig die het een en ander nog eens rustig kan uitleggen en voordoen, voor die werknemers die daar behoefte aan hebben. De aanwezigheid van een digicoach helpt terugval in de adoptie van tools in de cloud voorkomen.

Het nieuwe werken - inspiratiesessies

“Volg eenvoudig een Office 365 cursus bij HaHa training en ervaar de kracht van samenwerkingstools zoals OneNote, Forms & Teams” 


Ontvang 10% korting

Vraag vrijblijvend informatie aan

Volg een cursus met een glimlach.

Neem deel aan één van onze cursussen.

Onze pluspunten

Waarom HaHa training?

HaHa training is gespecialiseerd in het verzorgen van de nodige trainingen om jouw organisatie volledig op stoom te krijgen in het gebruik van Microsoft 365 en de Office 365 programma’s. Van het werken met bekende programma’s als Word, tot met je hele team samenwerken in de cloud via Teams en andere digitale tools van Microsoft, bij HaHa training zijn we gepassioneerd en enthousiast over de tools die jouw organisatie helpen beter te werken. Daarom bieden we maatwerk cursussen aan die jouw team verder helpen en beter laten samenwerken. En om het een en ander op een prettige manier te laten binnenkomen voorzien we onze cursussen graag van een gezonde dosis humor.

Daarom kies je dus voor een training van HaHa training!

Veelgestelde vragen

Wat is een Microsoft 365 incompany training?

Een incompany training in Microsoft 365 houdt in dat de trainer de cursus bij jullie op locatie organiseert. Vooraf is er een telefonisch intake met de docent om de leerdoelen te bespreken. Een incompany training is in de meeste gevallen een maatwerk traject.

Welke licentie heb ik nodig voor deze cursus?

Tegenwoordig zijn er tientallen verschillende Microsoft 365 licenties. In vrijwel alle licenties is een passend cursusprogramma op te stellen. Ben je niet zeker, welke licentie je binnen de organisatie gebruikt? Onze docenten helpen.

Waarom heet Office365 nu Microsoft 365?

De naam van Office 365 is veranderd zodat deze reeks functies en voordelen van het abonnement beter wordt weerspiegelt. Microsoft 365 bevat alles wat je kent uit Office 365, waaronder eersteklas Office-apps, intelligente cloudservices en geavanceerde beveiliging.

Hoeveel deelnemers kunnen deelnemen aan een cursusdag?

Wij adviseren om maximaal 10 cursisten per dag te laten deelnemen. Met dit aantal blijft de kwaliteit gewaarborgd. Voor elke deelnemer is genoeg tijd om ook persoonlijke vragen te beantwoorden. Wil je meer cursisten in één keer voorzien van kennis? Neem dan contact met ons op voor eventueel presentatiesessies over Microsoft 365.

Is het mogelijk om in dagdelen te trainen?

Jazeker, incompany trainingen zijn op te splitsen in dagdelen. Wij adviseren minimaal 1 week en maximaal 3 weken tussen de 2 dagdelen in te plannen.

Klassikale open rooster trainingen zijn niet op te delen in dagdelen

Welke trainingsmethode hanteren jullie?

Wij maken voor al onze cursussen gebruik van de handson methode. Dit houdt in dat elke cursist zelf achter de applicatie plaats neemt. Aan de hand van theoretische uitleg en praktijkopdrachten leren deelnemers het optimaal. Uiteraard met een gezonde dosis humor tijdens de cursusdag.

Wat zijn de cursustijden?

Voor inhouse trainingen is het in overleg met de klant en de docent. Normaliter houden wij van 09:30 tot 16:30 aan. Er zijn ook klanten die liever eerder beginnen bijvoorbeeld om 09:00. Hier houden wij rekening mee bij de aanvraag en intake.

Voor onze klassikale cursussen zijn de cursustijden van 09:30 tot 16:30.

Komen jullie cursussen in aanmerking voor het STAP budget?

Ja, een aantal cursussen zijn via het STAP budget te volgen. De volgende cursussen vallen binnen het STAP budget:

Zijn er kortingsmogelijkheden?

Uiteraard willen wij elke cursist of bedrijf de juiste training aanbieden. Neem contact met ons op voor eventueel lopende kortingsacties.