Jouw Cursussen

Updates april Microsoft Teams & Microsoft 365

Updates april Microsoft Teams & Microsoft 365

TIPS & TRICKS

Wat is nieuw in Microsoft land? In deze blog leer je alles over de nieuwste updates van jouw favoriete programma’s. Wist je dat Microsoft maandelijks wel honderden updates doorvoert binnen de programma’s? Zo werk jij iedere maand nóg beter en efficiënter. 

Heb je de Microsoft programma’s nog niet helemaal onder de knie? Volg dan een training bij HaHa training. Bij HaHa training volg je een Microsoft training met een glimlach, hartstikke handig voor als je werkt met Teams en Office 365. Ook glimlachend aan de slag met een training? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Houd onze LinkedIn en blogpagina de komende maanden in de gaten voor de nieuwste updates binnen de Microsoft programma’s. Vraag bij jouw IT-afdeling na of de updates al doorgevoerd zijn.  Hieronder een aantal updates die in maart en april zijn ingevoerd


👉 Microsoft Teams: het automatisch omlaag doen van je opgestoken hand

Vergeet jij ook weleens je opgestoken hand te laten zakken in een Teams meeting? Dat gebeurt niet meer, want met de nieuwste update van Microsoft krijg je nadat je gesproken hebt automatisch een schermpje te zien waarin je kunt kiezen om je hand naar beneden te doen. Microsoft Teams herkent dus of je gesproken hebt. Deze update is momenteel geïntegreerd in jouw Teams omgeving en beschikbaar voor Windows en macOS.


👉 Loop elementen in Teams chat en outlook

Met de nieuwe loop-elementen in de Teams-Chat en Outlook kun je op een nieuwe manier samen ideeën creëren, bedenken en beslissingen nemen. Je kunt bijvoorbeeld een takenlijst, alinea of een stuk tekst of tabel delen, waar iedereen in de chat direct in kan bewerken en wijzigingen zien (net als in de online omgevingen van Microsoft). Wil je een vraag en antwoord sessie opzetten tijdens de meeting en peilen hoe het team over een bepaald onderwerp denkt? Dan kun je deze toevoegen. De loop-elementen zijn onderdeel van de Microsoft Loop-app die te koppelen is aan Microsoft Teams. Je downloadt de loop app hier.

Let op, de Loop app dient eerst te worden geactiveerd bij IT via een Security en Policy group.

Microsoft Loop app. Nieuw van Microsoft

Aan de slag met een inspiratiesessies voor uw medewerkers? Schakel HaHa Training in en ervaar efficiënt werken in de Cloud.

Offerte aanvragen

Wij willen meer uit Microsoft 365 halen!

Of bel ons op

Zuijder Vlaerdinge 86,

Heerhugowaard

1704MZ

👉 Microsoft Teams: onderweg een meeting volgen met ondertiteling

Je kunt nu ook onderweg een meeting volgen met ondertiteling. Heb je geen oortjes of koptelefoon bij je? Dan biedt deze update een mooie oplossing. Door de Live ondertiteling in de Microsoft Teams app in iOs en Android applicaties hoef je nooit (meer) een meeting te missen. 


👉 Microsoft Teams: suggestie documenten in chats

Bespaar tijd met de op AI gebaseerde bestand suggesties in de chat. Als uitbreiding van de optie voor voorgestelde antwoorden in chats gebruikt Teams AI om bestanden op te sporen wanneer in het gesprek de intentie wordt gewekt dat er een bestand gedeeld gaat worden. Klopt het dat je een bestand wilt delen? Dan kun je nu dus met één klik op het chatbericht van AI reageren en een bestand toevoegen.

Op de hoogte blijven?

Houd onze LinkedIn pagina in de gaten voor de laatste updates van jouw Microsoft programma’s. Kun je wel wat hulp gebruiken van HaHa training bij Microsoft Teams- en Microsoft 365? Bel of mail ons voor de trainingsmogelijkheden.

Onze pluspunten

Waarom HaHa training?

HaHa training is gespecialiseerd in het verzorgen van de nodige trainingen om jouw organisatie volledig op stoom te krijgen in het gebruik van Microsoft 365 en de Office 365 programma’s. Van het werken met bekende programma’s als Word, tot met je hele team samenwerken in de cloud via Teams en andere digitale tools van Microsoft, bij HaHa training zijn we gepassioneerd en enthousiast over de tools die jouw organisatie helpen beter te werken.

01

Trainingen voor een scherpe prijs

Naast de passie en professionaliteit is ook de

prijs een goede reden om te kiezen voor een Microsoft 365 cursus of Office 365

training van HaHa training. Door onze trainingen en cursussen voor een scherpe

prijs aan te bieden weet jij zeker dat je met een training of cursus van HaHa

training kiest voor een investering in jouw organisatie die zich moeiteloos

terug betaald.

02

De training die jouw organisatie nodig heeft

Om zoveel mogelijk uit de programma’s en tools

van Microsoft 365 te kunnen halen willen we graag een training aanbieden die aansluit op de behoeften binnen jouw organisatie of team. We kijken daarom eerst goed wat er al aanwezig is qua ervaring en kennis en wat we daaraan nog toe moeten voegen voor een optimale adoptie van Microsoft 365. Als afnemer heb je indien gewenst een grote invloed op de inhoud van de training.

03

Een training met een gezonde dosis humor

Zeker ook niet onbelangrijk: bij HaHa training proberen we ons aanbod van cursussen en trainingen wat op te leuken met hier en daar een knipoog of een grap. Zo houden we iedereen scherp en blijven de zaken die besproken zijn uiteindelijk beter hangen. Al met al reden genoeg dus om te kiezen voor de Microsoft 365 trainingen van HaHa training!

Veelgestelde vragen

Wat is een Microsoft 365 incompany training?

Een incompany training in Microsoft 365 houdt in dat de trainer de cursus bij jullie op locatie organiseert. Vooraf is er een telefonisch intake met de docent om de leerdoelen te bespreken. Een incompany training is in de meeste gevallen een maatwerk traject.

Welke licentie heb ik nodig voor deze cursus?

Tegenwoordig zijn er tientallen verschillende Microsoft 365 licenties. In vrijwel alle licenties is een passend cursusprogramma op te stellen. Ben je niet zeker, welke licentie je binnen de organisatie gebruikt? Onze docenten helpen.

Waarom heet Office365 nu Microsoft 365?

De naam van Office 365 is veranderd zodat deze reeks functies en voordelen van het abonnement beter wordt weerspiegelt. Microsoft 365 bevat alles wat je kent uit Office 365, waaronder eersteklas Office-apps, intelligente cloudservices en geavanceerde beveiliging.

Hoeveel deelnemers kunnen deelnemen aan een cursusdag?

Wij adviseren om maximaal 10 cursisten per dag te laten deelnemen. Met dit aantal blijft de kwaliteit gewaarborgd. Voor elke deelnemer is genoeg tijd om ook persoonlijke vragen te beantwoorden. Wil je meer cursisten in één keer voorzien van kennis? Neem dan contact met ons op voor eventueel presentatiesessies over Microsoft 365.

Is het mogelijk om in dagdelen te trainen?

Jazeker, incompany trainingen zijn op te splitsen in dagdelen. Wij adviseren minimaal 1 week en maximaal 3 weken tussen de 2 dagdelen in te plannen.

Klassikale open rooster trainingen zijn niet op te delen in dagdelen

Welke trainingsmethode hanteren jullie?

Wij maken voor al onze cursussen gebruik van de handson methode. Dit houdt in dat elke cursist zelf achter de applicatie plaats neemt. Aan de hand van theoretische uitleg en praktijkopdrachten leren deelnemers het optimaal. Uiteraard met een gezonde dosis humor tijdens de cursusdag.

Wat zijn de cursustijden?

Voor inhouse trainingen is het in overleg met de klant en de docent. Normaliter houden wij van 09:30 tot 16:30 aan. Er zijn ook klanten die liever eerder beginnen bijvoorbeeld om 09:00. Hier houden wij rekening mee bij de aanvraag en intake.

Voor onze klassikale cursussen zijn de cursustijden van 09:30 tot 16:30.

Komen jullie cursussen in aanmerking voor het STAP budget?

Ja, een aantal cursussen zijn via het STAP budget te volgen. De volgende cursussen vallen binnen het STAP budget:

Zijn er kortingsmogelijkheden?

Uiteraard willen wij elke cursist of bedrijf de juiste training aanbieden. Neem contact met ons op voor eventueel lopende kortingsacties.