Jouw Cursussen

Microlearning bij HaHa Training

Microlearning bij HaHa Training

TIPS & TRICKS

In deze blog van HaHa training gaan we het hebben over microlearning; het leren van iets nieuws in kleine stukjes. Hoe ziet deze leermethode eruit? En voor wie is het te gebruiken? Je leest het allemaal in deze blog.

In deze blog van HaHa training leer je:

  • wat microlearning is
  • de voordelen van microlearning 
  • voor wie microlearning geschikt is, en 
  • wat de mogelijkheden van microlearning zijn bij HaHa training 

Een korte introductie in microlearning

Microlearning: als we naar het woord kijken staat het voor ‘leren in kleine stukjes’. De leermethode is een op vaardigheid gebaseerde aanpak van leren waarbij je kleine, zeer gespecialiseerde informatie opknipt. Het is bewezen dat je met microlearning sneller leert dan macrolearning, waarbij je juist grote stukken informatie in één keer leert. Neem je nieuwe medewerkers aan in jouw organisatie? Dan kun je door middel van microlearning een trainingsprogramma maken waarbij je de informatie opknipt en bijvoorbeeld via Whatsapp verstuurt. Voor het opslaan van die informatie krijg je via het leerplatform Whats2Learn van HaHa Training een eigen omgeving waarin je de modules creëert. Het is belangrijk om de informatie zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zo kun je modules maken met tekst, video- en/of videomateriaal en testjes (zoals multiple choice of open vragen) of een combinatie hiervan. Iedere organisatie is anders, maar microlearning is dé ideale manier om jouw medewerkers (of nieuwe collega’s) snel en effectief iets nieuws te leren. 

Nu denk je misschien: én hoe wordt de informatie dan gekoppeld aan de juiste doelgroep? Dat kan via Whats2Learn door het versturen van push notificaties. De gebruikers worden geïnformeerd over de nieuwe beschikbare content, direct verstuurd via Instant Messaging zoals WhatsApp. Heeft een gebruiker de module doorlopen? Dan krijg je als organisatie hiervan de resultaten te zien binnen jouw omgeving. 

Hieronder de voordelen van microlearning op een rijtje:

  • je traint en informeert medewerkers op afstand;
  • het is toegankelijk voor iedereen;
  • je bespaart tijd
  • je monitort de resultaten 

Microlearning is bijvoorbeeld in te zetten voor het aanleren van computervaardigheden, EHBO- of BHV trainingen van personeel op de werkvloer, onboarding- of integratietrajecten of taalondersteuning voor laaggeletterde mensen. 


Whats2Learn uitleg

Dagelijks gebruiken 9,7 miljoen Nederlanders WhatsApp. Combineer je Whatsapp met ons leerplatform Whats2Learn dan leer je pas echt snel!” 


Bij HaHa Training kun je terecht voor standaard- en custom made microlearning modules. Vraag direct een demo aan

Whats2Learn in de praktijk

HaHa Training gebruikt in de praktijk twee methodes voor microlearning: de push- en pull formule. Hieronder lichten we ze kort toe:

De push formule

Een module bestaat uit een brokje content (microlearning) dat we binnen het leerplatform creëren. ‘Push’ staat voor ‘duwen’, dus je kunt het zo zien dat we de content naar de gebruiker toe sturen. De gebruiker kan de content wanneer het hem of haar uitkomt openen en doorlopen. 

De pull formule

De pull formule staat voor het ‘trekken’, of ophalen van content vanuit de Whats2Learn omgeving. We noemen het ook wel de kennisbank voor gebruikers. Jouw werknemers kunnen binnen het platform de informatie op ieder moment van de dag opvragen.

Wat leer jij je medewerkers vandaag?

Whats2Learn module voorbeeld

Onze pluspunten

Waarom HaHa training?

HaHa training is gespecialiseerd in het verzorgen van de nodige trainingen om jouw organisatie volledig op stoom te krijgen in het gebruik van Microsoft 365 en de Office 365 programma’s. Van het werken met bekende programma’s als Word, tot met je hele team samenwerken in de cloud via Teams en andere digitale tools van Microsoft, bij HaHa training zijn we gepassioneerd en enthousiast over de tools die jouw organisatie helpen beter te werken.

01

Trainingen voor een scherpe prijs

Naast de passie en professionaliteit is ook de

prijs een goede reden om te kiezen voor een Microsoft 365 cursus of Office 365

training van HaHa training. Door onze trainingen en cursussen voor een scherpe

prijs aan te bieden weet jij zeker dat je met een training of cursus van HaHa

training kiest voor een investering in jouw organisatie die zich moeiteloos

terug betaald.

02

De training die jouw organisatie nodig heeft

Om zoveel mogelijk uit de programma’s en tools

van Microsoft 365 te kunnen halen willen we graag een training aanbieden die aansluit op de behoeften binnen jouw organisatie of team. We kijken daarom eerst goed wat er al aanwezig is qua ervaring en kennis en wat we daaraan nog toe moeten voegen voor een optimale adoptie van Microsoft 365. Als afnemer heb je indien gewenst een grote invloed op de inhoud van de training.

03

Een training met een gezonde dosis humor

Zeker ook niet onbelangrijk: bij HaHa training proberen we ons aanbod van cursussen en trainingen wat op te leuken met hier en daar een knipoog of een grap. Zo houden we iedereen scherp en blijven de zaken die besproken zijn uiteindelijk beter hangen. Al met al reden genoeg dus om te kiezen voor de Microsoft 365 trainingen van HaHa training!

Veelgestelde vragen

Wat is een Microsoft 365 incompany training?

Een incompany training in Microsoft 365 houdt in dat de trainer de cursus bij jullie op locatie organiseert. Vooraf is er een telefonisch intake met de docent om de leerdoelen te bespreken. Een incompany training is in de meeste gevallen een maatwerk traject.

Welke licentie heb ik nodig voor deze cursus?

Tegenwoordig zijn er tientallen verschillende Microsoft 365 licenties. In vrijwel alle licenties is een passend cursusprogramma op te stellen. Ben je niet zeker, welke licentie je binnen de organisatie gebruikt? Onze docenten helpen.

Waarom heet Office365 nu Microsoft 365?

De naam van Office 365 is veranderd zodat deze reeks functies en voordelen van het abonnement beter wordt weerspiegelt. Microsoft 365 bevat alles wat je kent uit Office 365, waaronder eersteklas Office-apps, intelligente cloudservices en geavanceerde beveiliging.

Hoeveel deelnemers kunnen deelnemen aan een cursusdag?

Wij adviseren om maximaal 10 cursisten per dag te laten deelnemen. Met dit aantal blijft de kwaliteit gewaarborgd. Voor elke deelnemer is genoeg tijd om ook persoonlijke vragen te beantwoorden. Wil je meer cursisten in één keer voorzien van kennis? Neem dan contact met ons op voor eventueel presentatiesessies over Microsoft 365.

Is het mogelijk om in dagdelen te trainen?

Jazeker, incompany trainingen zijn op te splitsen in dagdelen. Wij adviseren minimaal 1 week en maximaal 3 weken tussen de 2 dagdelen in te plannen.

Klassikale open rooster trainingen zijn niet op te delen in dagdelen

Welke trainingsmethode hanteren jullie?

Wij maken voor al onze cursussen gebruik van de handson methode. Dit houdt in dat elke cursist zelf achter de applicatie plaats neemt. Aan de hand van theoretische uitleg en praktijkopdrachten leren deelnemers het optimaal. Uiteraard met een gezonde dosis humor tijdens de cursusdag.

Wat zijn de cursustijden?

Voor inhouse trainingen is het in overleg met de klant en de docent. Normaliter houden wij van 09:30 tot 16:30 aan. Er zijn ook klanten die liever eerder beginnen bijvoorbeeld om 09:00. Hier houden wij rekening mee bij de aanvraag en intake.

Voor onze klassikale cursussen zijn de cursustijden van 09:30 tot 16:30.

Komen jullie cursussen in aanmerking voor het STAP budget?

Ja, een aantal cursussen zijn via het STAP budget te volgen. De volgende cursussen vallen binnen het STAP budget:

Zijn er kortingsmogelijkheden?

Uiteraard willen wij elke cursist of bedrijf de juiste training aanbieden. Neem contact met ons op voor eventueel lopende kortingsacties.