Jouw Cursussen

Het kennisniveau bepalen doen we zo… 🎓

Het kennisniveau bepalen doen we zo… 🎓

TIPS & TRICKS

Op jouw eigen niveau nieuwe vaardigheden leren: HaHartstikke logisch vinden wij dat!

Bij HaHa training zorgen we ervoor dat jij op jouw eigen niveau een training bij ons volgt. Hoe doen we dat? Met onze unieke kennis analyse natuurlijk! 👏


Microsoft trainingen van hoog niveau

HaHa training is gespecialiseerd in het geven van trainingen. Om ervoor te zorgen dat jij als cursist op het juiste cursus niveau deelneemt aan de training maken wij vooraf een kennisanalyse. De analyse laat zien wat jij nu al weet over de verschillende Microsoft programma’s en wat jij nog kan leren in onze trainingen. Het is onze uitdaging om te zorgen dat de juiste medewerker op het  juiste cursus niveau deelneemt. Hans-Peter helpt je daarbij! 

HaHa Training maakt gebruik van een kennisanalyse waarmee we door het stellen van vragen de eigen mening peilen van de cursisten. Dankzij deze eenvoudige maar doeltreffende methode weten onze docenten vooraf welk niveau de cursisten hebben. 

‘’Bij elke incompany Microsoft 365 training stelt HaHa training een kosteloze inventarisatie op’’.


Wat houdt zo’n kosteloze inventarisatie in?

De inventarisatie doen we met een online formulier,  gemaakt met een applicatie van (je raadt het vast al) Microsoft 365. Op basis van een telefonisch, online of face-to-face gesprek peilen onze adviseurs de leerbehoefte van jou als aanvrager. Hiervoor hebben wij een Microsoft Forms formulier gemaakt waarmee we analyseren wat ieders kennis is over de Microsoft programma’s. 

Aan de slag met een inspiratiesessies voor uw medewerkers? Schakel HaHa Training in en ervaar efficiënt werken in de Cloud.

Offerte aanvragen

Wij willen meer uit Microsoft 365 halen!

Of bel ons op

Zuijder Vlaerdinge 86,

Heerhugowaard

1704MZ

Hoe gaan onze trainers aan het werk?

Onze trainers maken per aanvrager een quick-wins adoptie vragenlijst. In deze vragenlijst komen onderwerpen naar voren die onze docenten als quick-wins ervaren. Op basis van de peiling meten wij de cursisten, hoe ze er nu mee werken, hoe ze zich ermee thuis voelen en wat ze willen leren tijdens de cursusdag. Ze hebben de keuze uit voorgeschreven keuze-antwoorden, die zijn gekeurd door de aanvrager, docenten en onze adviseur. De deelnemende cursisten worden zo gevraagd na te denken over de te leren functies. 

Een vraag die we bijvoorbeeld stellen in het formulier is: Wat kan ik naast videobellen nog meer in Microsoft Teams?

De antwoordmogelijkheden zijn dan bv.: 

 1. Samenwerken in documenten 
 2. SharePoint koppelen 
 3. Één digitale werkwijze aanleren 
 4. Communiceren met collega’s en externe (mits beschikbaar) 
 5. Werken uit één bronbestand met meerdere personen tegelijk 
 6. Meer regie over onze documentenbeheer 
 7. Applicaties verbinden met Microsoft Teams 

De vervolgvraag op deze vraag is: welke onderdelen van Teams gebruik je en hoe schaal je jezelf in? Deze vraag is verdeeld in een Likertschaal (Geen ervaring, Deels ervaring, Wel eens mee gewerkt, Ja dat beheers ik). 

 

Deze vraag is erg interessant voor de analyse omdat we hiermee visueel krijgen wat de knelpunten in de organisatie zijn. Hieronder zie je een voorbeeld van een SharePoint Basistraining inventarisatie van een van onze klanten.

Kennisanalyse via Microsoft Forms

Wat haal jij uit de analyse hierboven? Wij zagen al snel dat de ervaring in het gebruik van Metadata binnen deze organisatie niet tot nauwelijks is. Ruim 85% geeft aan geen ervaring te hebben, waardoor de resterende 15% van de respondenten waarschijnlijk de metadata invult of aanpast voor collega’s. Dit gaat ten koste van de productiviteit en draagvlak voor dit systeem.  

Alle rood en oranje Likert schalen leggen wij voor bij de aanvrager zodat deze van tevoren weet waar de focus binnen de training voor de trainingsgroep ligt. Na deze schaal-jezelf-in vraag komt ook naar voren welke onderwerpen de cursist wil leren. Wij luisteren goed naar de cursisten om duidelijk te krijgen wat zij ervaren. 

Voor de HR afdeling van de organisatie hebben we een aantal vragen die handig zijn voor de organisatie van de training, namelijk; 

 • Welke training wil je volgen: 
 • Basis 
 • Gevorderd 
 • Beide 
 • Wanneer heb je tijd om te trainen (voorkeursdata welke van te voren zijn opgesteld met opdrachtgever en HaHa Training) 

Trainingsvraag in Microsoft Forms

Na het invullen van het Microsoft Form heb je als organisatie:

 • het kennisniveau is van de deelnemende cursist;
 • duidelijk wat de cursist nog meer kan in Microsoft 365, bijv:
 • Effectieve oplossingen voor het mailen of sturen van bijlagen; 
 • voor de HR afdeling een mooi overzicht wie welke training en trainingsdag zou willen volgen;
 • alle functies binnen Microsoft 365, dus meteen een stimulans om ook eens te kijken naar Microsoft Forms. 

‘’Ervaar de kracht van vertrouwd werken in software en digitale vaardigheden’’

Bij HaHa training regelen we alles voor je van A-Z. Met onze jarenlange ervaring hebben wij de kennis in huis om jou voor, tijdens en na onze trainingen te helpen. Bel of mail ons voor de mogelijkheden: 06 – 45 21 79 35 | info@hahatraining.nl

Op de hoogte blijven?

Houd onze LinkedIn pagina in de gaten voor de laatste updates van jouw Microsoft programma’s. Kun je wel wat hulp gebruiken van HaHa training bij Microsoft Teams- en Microsoft 365? Bel of mail ons voor de trainingsmogelijkheden.

Onze pluspunten

Waarom HaHa training?

HaHa training is gespecialiseerd in het verzorgen van de nodige trainingen om jouw organisatie volledig op stoom te krijgen in het gebruik van Microsoft 365 en de Office 365 programma’s. Van het werken met bekende programma’s als Word, tot met je hele team samenwerken in de cloud via Teams en andere digitale tools van Microsoft, bij HaHa training zijn we gepassioneerd en enthousiast over de tools die jouw organisatie helpen beter te werken.

01

Trainingen voor een scherpe prijs

Naast de passie en professionaliteit is ook de

prijs een goede reden om te kiezen voor een Microsoft 365 cursus of Office 365

training van HaHa training. Door onze trainingen en cursussen voor een scherpe

prijs aan te bieden weet jij zeker dat je met een training of cursus van HaHa

training kiest voor een investering in jouw organisatie die zich moeiteloos

terug betaald.

02

De training die jouw organisatie nodig heeft

Om zoveel mogelijk uit de programma’s en tools

van Microsoft 365 te kunnen halen willen we graag een training aanbieden die aansluit op de behoeften binnen jouw organisatie of team. We kijken daarom eerst goed wat er al aanwezig is qua ervaring en kennis en wat we daaraan nog toe moeten voegen voor een optimale adoptie van Microsoft 365. Als afnemer heb je indien gewenst een grote invloed op de inhoud van de training.

03

Een training met een gezonde dosis humor

Zeker ook niet onbelangrijk: bij HaHa training proberen we ons aanbod van cursussen en trainingen wat op te leuken met hier en daar een knipoog of een grap. Zo houden we iedereen scherp en blijven de zaken die besproken zijn uiteindelijk beter hangen. Al met al reden genoeg dus om te kiezen voor de Microsoft 365 trainingen van HaHa training!

Veelgestelde vragen

Wat is een Microsoft 365 incompany training?

Een incompany training in Microsoft 365 houdt in dat de trainer de cursus bij jullie op locatie organiseert. Vooraf is er een telefonisch intake met de docent om de leerdoelen te bespreken. Een incompany training is in de meeste gevallen een maatwerk traject.

Welke licentie heb ik nodig voor deze cursus?

Tegenwoordig zijn er tientallen verschillende Microsoft 365 licenties. In vrijwel alle licenties is een passend cursusprogramma op te stellen. Ben je niet zeker, welke licentie je binnen de organisatie gebruikt? Onze docenten helpen.

Waarom heet Office365 nu Microsoft 365?

De naam van Office 365 is veranderd zodat deze reeks functies en voordelen van het abonnement beter wordt weerspiegelt. Microsoft 365 bevat alles wat je kent uit Office 365, waaronder eersteklas Office-apps, intelligente cloudservices en geavanceerde beveiliging.

Hoeveel deelnemers kunnen deelnemen aan een cursusdag?

Wij adviseren om maximaal 10 cursisten per dag te laten deelnemen. Met dit aantal blijft de kwaliteit gewaarborgd. Voor elke deelnemer is genoeg tijd om ook persoonlijke vragen te beantwoorden. Wil je meer cursisten in één keer voorzien van kennis? Neem dan contact met ons op voor eventueel presentatiesessies over Microsoft 365.

Is het mogelijk om in dagdelen te trainen?

Jazeker, incompany trainingen zijn op te splitsen in dagdelen. Wij adviseren minimaal 1 week en maximaal 3 weken tussen de 2 dagdelen in te plannen.

Klassikale open rooster trainingen zijn niet op te delen in dagdelen

Welke trainingsmethode hanteren jullie?

Wij maken voor al onze cursussen gebruik van de handson methode. Dit houdt in dat elke cursist zelf achter de applicatie plaats neemt. Aan de hand van theoretische uitleg en praktijkopdrachten leren deelnemers het optimaal. Uiteraard met een gezonde dosis humor tijdens de cursusdag.

Wat zijn de cursustijden?

Voor inhouse trainingen is het in overleg met de klant en de docent. Normaliter houden wij van 09:30 tot 16:30 aan. Er zijn ook klanten die liever eerder beginnen bijvoorbeeld om 09:00. Hier houden wij rekening mee bij de aanvraag en intake.

Voor onze klassikale cursussen zijn de cursustijden van 09:30 tot 16:30.

Komen jullie cursussen in aanmerking voor het STAP budget?

Ja, een aantal cursussen zijn via het STAP budget te volgen. De volgende cursussen vallen binnen het STAP budget:

Zijn er kortingsmogelijkheden?

Uiteraard willen wij elke cursist of bedrijf de juiste training aanbieden. Neem contact met ons op voor eventueel lopende kortingsacties.