Jouw Cursussen

Handleiding Microsoft Forms

Handleiding Microsoft Forms

Microsoft Forms is een platform binnen Microsoft 365 dat is ontworpen om enquêtes, quizzes en polls te maken en te beheren. Het is een van

de vele producten en applicaties binnen de Microsoft Cloud en biedt gebruikers een eenvoudige manier om interactieve formulieren te maken, te delen en te analyseren. In dit artikel zullen we onderzoeken wat Microsoft Forms is, wat u ermee kunt doen en hoe u het kunt gebruiken.


Wat is Microsoft Forms?

Microsoft Forms is een eenvoudige tool die gebruikers helpt bij het maken van enquêtes, quizzes en polls. Het biedt een intuïtieve gebruikersinterface die eenvoudig te begrijpen en te gebruiken is, zelfs voor mensen zonder technische achtergrond. Het platform is ontworpen om snel en gemakkelijk interactieve formulieren te maken die kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van Microsoft Forms. Hieronder vindt u enkele van de belangrijkste:

  1. Eenvoudig te gebruiken: Microsoft Forms heeft een intuïtieve gebruikersinterface die eenvoudig te begrijpen en te gebruiken is, zelfs voor mensen zonder technische achtergrond. Het platform biedt gebruikers een eenvoudige manier om formulieren te maken en te beheren.
  2. Flexibiliteit: Microsoft Forms kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder het maken van enquêtes, quizzes en polls. Het platform biedt gebruikers verschillende opties om hun formulieren aan te passen, zoals de mogelijkheid om afbeeldingen en video’s toe te voegen.
  3. Integratie met andere Microsoft-producten: Microsoft Forms is geïntegreerd met andere Microsoft-producten, zoals Outlook en Teams. Dit maakt het gemakkelijk om formulieren te delen en te verzenden naar mensen die gebruik maken van deze tools.
  4. Analytische mogelijkheden: Microsoft Forms biedt gebruikers de mogelijkheid om hun resultaten te analyseren en te exporteren naar andere tools, zoals Excel. Hierdoor kunnen gebruikers de gegevens die ze hebben verzameld gemakkelijk analyseren en gebruiken voor verschillende doeleinden.
Wat is Microsoft Forms

Waar kan ik Microsoft Forms voor gebruiken?

Microsoft Forms kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals:

  • Enquêtes: Microsoft Forms kan worden gebruikt om enquêtes te maken en te beheren. Dit kan nuttig zijn voor bedrijven die feedback willen verzamelen van klanten, werknemers en andere belanghebbenden.
  • Quizzes: Microsoft Forms kan worden gebruikt om quizzes te maken en te beheren. Dit kan nuttig zijn voor educatieve doeleinden, zoals het maken van toetsen en examens.
  • Polls: Microsoft Forms kan worden gebruikt om polls te maken en te beheren. Dit kan nuttig zijn voor het verzamelen van meningen van mensen over verschillende onderwerpen
  • Registratieformulieren: Microsoft Forms kan worden gebruikt om registratieformulieren te maken voor evenementen, cursussen en andere activiteiten.
  • Intakeformulier voor cursussen

Hoe gebruik ik Microsoft Forms?

In deze handleiding zullen we bespreken hoe u Microsoft Forms kunt gebruiken om interactieve formulieren te maken en te beheren.

Stap 1: Open Microsoft Forms
Stap 2: Maak een nieuw formulier
Stap 3: Voeg vragen en antwoordopties toe
Stap 4: Pas het uiterlijk van uw formulier aan
Stap 5: Deel uw formulier
Stap 6: Analyseer de resultaten

Conclusie Microsoft Forms

Microsoft Forms is een krachtige tool die gebruikers helpt bij het maken van interactieve formulieren voor verschillende doeleinden. Het

biedt een intuïtieve gebruikersinterface en een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden. Door de bovenstaande stappen te volgen, kunt u snel

en gemakkelijk formulieren maken en delen met anderen. Wilt u meer weten over Microsoft Forms? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Deze kunnen een maatwerk training opstellen voor Microsoft Forms maar ook breder voor alle applicaties in Microsoft 365.

Waar ben je naar op zoek?

Trainingen & Advies op maat

Microsoft Teams training Haarlem

Microsoft Teams training

Microsoft Power BI cursus

Microsoft Power BI cursus

Excel cursus volgen?

Microsoft Excel cursus

SharePoint training

Microsoft SharePoint cursus

Office 365 cursus

Office 365 cursus

Microsoft Outlook Timemanagement cursus

Microsoft Outlook cursus

Microsoft Word cursus

Microsoft Word cursus

Microsoft PowerPoint cursus

Microsoft PowerPoint cursus

Microsoft OneNote cursus

OneNote cursus