Jouw Cursussen

7 handigheden om een incompany training te organiseren

7 handigheden om een incompany training te organiseren

TIPS & TRICKS

Dankzij deze 7 Tips van HaHa Training is onze cursus een groot succes

Ontwikkeling en groei zijn voor elk bedrijf belangrijk, ongeacht de doelen van de organisatie. Een van de belangrijkste factoren in zulke groei en ontwikkeling van je medewerkers is de motivatie om te blijven leren. Door middel van een incompany training kun je niet alleen je medewerkers bepaalde nieuwe vaardigheden aanleren, je stelt ze er

tegelijkertijd ook mee in staat om zichzelf verder te ontwikkelen. We geven je wat inzicht in verschillende manieren om ervoor te zorgen dat jouw incompany cursus een succes wordt!

Microsoft 365 succesvolle adoptie

“Volg zelf een incompany training bij HaHa training en ervaar de kracht van Microsoft 365” 


Ontvang 10% korting

Vraag vrijblijvend informatie aan

Volg een cursus met een glimlach.

Neem deel aan één van onze cursussen.

01


Een doel hebben

Doelen stellen:

De eerste belangrijke stap in dit proces is het duidelijk stellen van leerdoelen. Om op effectieve wijze te leren

van een training moet je van tevoren duidelijk scherp hebben wat je eigenlijk wil leren. Dat klinkt misschien als een inkoppertje, toch is het een van de grootste struikelblokken bij het aanleren van nieuwe vaardigheden. De vraag

stellen wat we willen leren en waarom we dat willen leren is in de praktijk nog niet zo makkelijk. Neem hier dus goed de tijd voor alvorens je een op maat gemaakte incompany cursus Office 365 of cursus Word en Excel boekt!


Creëer draagvlak

Als je mensen iets nieuws wil leren is het van cruciaal belang dat er draagvlak bestaat. Iets nieuws leren betekent immers vaak verandering en mensen staan alleen open voor verandering wanneer ze begrijpen welke positieve gevolgen deze verandering voor hen gaat hebben. Probeer dus op een passende wijze duidelijk te maken waarom een

incompany training van belang is en betrek de juiste collega’s al vroeg in dit proces.

02


Draagkracht


03


Gedegen plan

Deel je plan met het management

Een goed plan waarin je helder uitlegt wat de training op zal leveren voor je collega’s en zeker ook voor het hele bedrijf.

Dat is de basis om de support van het management voor je te winnen. Overigens straalt het organiseren van een excel cursus of incompany training ook zeer positief af op het management van jouw organisatie. Zo laten ze immers zien dat

ze de ontwikkeling van medewerkers belangrijk vinden.


Gebruik voorbeelden die van dichtbij komen

Om de training herkenbaar en concreet te maken voor iedereen is het van belang om tijdens de Office 365 cursus voorbeelden te gebruiken die iedereen herkent. Een casus uit het eigen bedrijf is hiervoor waarschijnlijk je beste optie. Zo minimaliseer je het gehalte giswerk en snapt iedereen de materie die je gebruikt om de training wat echter te maken!

04


Groepsindeling


05


Voorbeelden

Groepssamenstelling

Om het meeste uit een incompany training te kunnen halen is het ook van belang goed na te denken over de samenstelling van de groep die aan de training deelneemt. Hierbij is het van belang een mooie middenweg te vinden tussen een diverse groep die interessante inzichten en perspectieven kan genereren, terwijl ook het niveau van de groep niet te ver uit elkaar moet liggen. Zorg er dus voor dat alle deelnemers binnen een groep redelijk op hetzelfde tempo door de materie heen kunnen.

Denk aan alle praktische zaken

Om je training een succes te maken is het van belang dat je goed nadenkt over alle praktische zaken. Voor een incompany training zal dat betekenen dat je een locatie op kantoor of daarbuiten moet vinden, maar ook moet je denken aan een geschikt tijdstip, presentatie en oefenmogelijkheden en pauze en lunch.

06


Praktisch

06


Gaan met die banaan

Boek een training!

Als je alles op een rijtje hebt gezet en je bent op zoek naar de beste mogelijkheid om een cursus Word en Excel, een

sharepoint training of een excel cursus te organiseren voor jouw bedrijf, is het tijd om eens een offerte aan te vragen en over te gaan tot boeken. Boek hier een complete op maat gemaakte training met een gezonde dosis humor die aan al

jouw verwachtingen voldoet!


Onze pluspunten

Waarom HaHa training?

HaHa training is gespecialiseerd in het verzorgen van de nodige trainingen om jouw organisatie volledig op stoom te krijgen in het gebruik van Microsoft 365 en de Office 365 programma’s. Van het werken met bekende programma’s als Word, tot met je hele team samenwerken in de cloud via Teams en andere digitale tools van Microsoft, bij HaHa training zijn we gepassioneerd en enthousiast over de tools die jouw organisatie helpen beter te werken.

01

Trainingen voor een scherpe prijs

Naast de passie en professionaliteit is ook de

prijs een goede reden om te kiezen voor een Microsoft 365 cursus of Office 365

training van HaHa training. Door onze trainingen en cursussen voor een scherpe

prijs aan te bieden weet jij zeker dat je met een training of cursus van HaHa

training kiest voor een investering in jouw organisatie die zich moeiteloos

terug betaald.

02

De training die jouw organisatie nodig heeft

Om zoveel mogelijk uit de programma’s en tools

van Microsoft 365 te kunnen halen willen we graag een training aanbieden die aansluit op de behoeften binnen jouw organisatie of team. We kijken daarom eerst goed wat er al aanwezig is qua ervaring en kennis en wat we daaraan nog toe moeten voegen voor een optimale adoptie van Microsoft 365. Als afnemer heb je indien gewenst een grote invloed op de inhoud van de training.

03

Een training met een gezonde dosis humor

Zeker ook niet onbelangrijk: bij HaHa training proberen we ons aanbod van cursussen en trainingen wat op te leuken met hier en daar een knipoog of een grap. Zo houden we iedereen scherp en blijven de zaken die besproken zijn uiteindelijk beter hangen. Al met al reden genoeg dus om te kiezen voor de Microsoft 365 trainingen van HaHa training!

Veelgestelde vragen

Wat is een Microsoft 365 incompany training?

Een incompany training in Microsoft 365 houdt in dat de trainer de cursus bij jullie op locatie organiseert. Vooraf is er een telefonisch intake met de docent om de leerdoelen te bespreken. Een incompany training is in de meeste gevallen een maatwerk traject.

Welke licentie heb ik nodig voor deze cursus?

Tegenwoordig zijn er tientallen verschillende Microsoft 365 licenties. In vrijwel alle licenties is een passend cursusprogramma op te stellen. Ben je niet zeker, welke licentie je binnen de organisatie gebruikt? Onze docenten helpen.

Waarom heet Office365 nu Microsoft 365?

De naam van Office 365 is veranderd zodat deze reeks functies en voordelen van het abonnement beter wordt weerspiegelt. Microsoft 365 bevat alles wat je kent uit Office 365, waaronder eersteklas Office-apps, intelligente cloudservices en geavanceerde beveiliging.

Hoeveel deelnemers kunnen deelnemen aan een cursusdag?

Wij adviseren om maximaal 10 cursisten per dag te laten deelnemen. Met dit aantal blijft de kwaliteit gewaarborgd. Voor elke deelnemer is genoeg tijd om ook persoonlijke vragen te beantwoorden. Wil je meer cursisten in één keer voorzien van kennis? Neem dan contact met ons op voor eventueel presentatiesessies over Microsoft 365.

Is het mogelijk om in dagdelen te trainen?

Jazeker, incompany trainingen zijn op te splitsen in dagdelen. Wij adviseren minimaal 1 week en maximaal 3 weken tussen de 2 dagdelen in te plannen.

Klassikale open rooster trainingen zijn niet op te delen in dagdelen

Welke trainingsmethode hanteren jullie?

Wij maken voor al onze cursussen gebruik van de handson methode. Dit houdt in dat elke cursist zelf achter de applicatie plaats neemt. Aan de hand van theoretische uitleg en praktijkopdrachten leren deelnemers het optimaal. Uiteraard met een gezonde dosis humor tijdens de cursusdag.

Wat zijn de cursustijden?

Voor inhouse trainingen is het in overleg met de klant en de docent. Normaliter houden wij van 09:30 tot 16:30 aan. Er zijn ook klanten die liever eerder beginnen bijvoorbeeld om 09:00. Hier houden wij rekening mee bij de aanvraag en intake.

Voor onze klassikale cursussen zijn de cursustijden van 09:30 tot 16:30.

Komen jullie cursussen in aanmerking voor het STAP budget?

Ja, een aantal cursussen zijn via het STAP budget te volgen. De volgende cursussen vallen binnen het STAP budget:

Zijn er kortingsmogelijkheden?

Uiteraard willen wij elke cursist of bedrijf de juiste training aanbieden. Neem contact met ons op voor eventueel lopende kortingsacties.